Ägg. rom. kaviar

Ägg kokt eko.

Ägg är fulla av näringsämnen som är viktiga för kroppen. Kokt eko är en populär form av ägg som är lätt att tillaga och som innehåller en riklig mängd näringsämnen. Genom att äta kokt eko får man i sig en rad nyttiga näringsämnen, som vitaminer, mineraler och proteiner. På Livsmedelsdata.se finns mer information om näringsämnen i kokt eko.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)141Energi
Energi (kj)592
Protein (g)12.4Makronutrienter
Fett totalt (g)10.12
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)54Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)190
Selen (µg)27.2
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)11
Folat (µg)79.4
Jod (µg)46.3
Kalium (mg)137
Natrium (mg)140
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)252.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)1.74
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)3.21
Vitamin E (mg)5.9
Vitamin K (µg)25.7
Retinol (µg)251.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.37
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.1
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)389.1
Vatten (g)75.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)12
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen