Ägg. rom. kaviar

Ägg stekt eko.

Ägg stekt eko är en av de många variationer av ägg som finns att välja mellan. Det är ett populärt livsmedel och innehåller viktiga näringsämnen som ger hälsofördelar. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/aegg-rom-kaviar/aegg-stekt-eko/ hittar du näringsinformation om ägg stekt eko.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)197Energi
Energi (kj)825
Protein (g)13.4Makronutrienter
Fett totalt (g)15.93
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)206
Selen (µg)29.6
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)63.5
Jod (µg)50.3
Kalium (mg)149
Natrium (mg)166
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)289.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)2.24
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)3.57
Vitamin E (mg)7.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)287.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)11
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.42
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.37
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)6.7
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)422.5
Vatten (g)68.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)13
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen