Ägg. rom. kaviar

Äggröra

Ägg är ett livsmedel som används i en mängd olika maträtter. Det är en av de mest använda ingredienserna i köket. En populär maträtt som innehåller ägg är en som är uppskattad av både vuxna och barn. Receptet består av ägg som är smulade och blandade med mjölk, smör, salt och peppar. Det är en enkel men ändå väldigt god rätt som går att variera på olika sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)187Energi
Energi (kj)786
Protein (g)11.9Makronutrienter
Fett totalt (g)15.27
Kolhydrater, tillg. (g)1
Kalcium (mg)67Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)187
Selen (µg)21.4
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)13
Folat (µg)57.1
Jod (µg)81.7
Kalium (mg)146
Natrium (mg)478
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)238.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)1.38
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)3.41
Vitamin E (mg)6.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)236.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.38
Niacin (mg)0.01
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.02
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)3.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)6.9
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)318.4
Vatten (g)69.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)11.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen