Ägg. rom. kaviar

Fiskrom torsk sill rå

Fiskrom är en typ av livsmedel som består av fisk som har kokats, saltats och pressats. Fiskrom innehåller näringsämnen som t.ex. protein, vitaminer och mineraler. Den vanligaste fisken som används är torsk, sill och rå, men andra fiskar som lax och strömming kan också användas.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)120Energi
Energi (kj)502
Protein (g)24.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.3
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)500
Selen (µg)20
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)25
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)260
Natrium (mg)130
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)18
Vitamin C (mg)14
Vitamin D (µg)7
Vitamin E (mg)10
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.75
Riboflavin (mg)0.76
Niacin (mg)1.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.89
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.5
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)360
Vatten (g)71.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen