Ägg. rom. kaviar
Fiskrom torsk sill rå
Fiskrom är en typ av livsmedel som består av fisk som har kokats, saltats och pressats. Fiskrom innehåller näringsämnen som t.ex. protein, vitaminer och mineraler. Den vanligaste fisken som används är torsk, sill och rå, men andra fiskar som lax och strömming kan också användas.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 120 | Energi |
Energi (kj) | 502 | |
Protein (g) | 24.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 500 | |
Selen (µg) | 20 | |
Zink (mg) | 2.1 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 260 | |
Natrium (mg) | 130 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 18 | |
Vitamin C (mg) | 14 | |
Vitamin D (µg) | 7 | |
Vitamin E (mg) | 10 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.75 | |
Riboflavin (mg) | 0.76 | |
Niacin (mg) | 1.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.89 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.3 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.5 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 360 | |
Vatten (g) | 71.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket