Bröd

Bröd fröbröd fullkorn vete råg

Många livsmedel innehåller näringsämnen som är viktiga för oss. Ett exempel är ett bröd som är gjort av fröbröd, fullkornvete och råg. Dessa ingredienser innehåller fördelaktiga näringsämnen som är väsentliga för vår hälsa. På Livsmedelsdata.se kan du läsa mer om vad som finns i detta bröd.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)270Energi
Energi (kj)1130
Protein (g)8.7Makronutrienter
Fett totalt (g)5.91
Kolhydrater, tillg. (g)41
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)169
Selen (µg)1.6
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)62
Folat (µg)53.8
Jod (µg)4
Kalium (mg)258
Natrium (mg)419
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)1.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.25
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)2.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.5
Sockerarter tot. (g)5.8Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)3.6
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)24Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)34.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen