Bröd

Bröd fullkorn graham m. mjölk fibrer ca 5%

Grahambröd är ett fullkornsbröd som innehåller mjölkfibrer och cirka 5 % fibrer. Det är ett matfett och är en bra källa till näringsämnen som kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler. Brödet passar bra i en komplett måltid och som ett mättande mellanmål.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)279Energi
Energi (kj)1167
Protein (g)8.9Makronutrienter
Fett totalt (g)5.2
Kolhydrater, tillg. (g)46.1
Kalcium (mg)60Mineraler
Järn (mg)2.8
Fosfor (mg)280
Selen (µg)2.5
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)75
Folat (µg)27.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)270
Natrium (mg)480
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)46.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.44
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)46.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.27
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)3
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.48
Sockerarter tot. (g)1.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)37Övrigt
Kolesterol (mg)0.8
Vatten (g)32.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen