Bröd

Bröd fullkorn korn fibrer 3%

Bröd gjort av fullkorn, korn och fibrer är ett nyttigt alternativ för alla som är ute efter en näringsrik måltid. Det innehåller ett högt näringsinnehåll, exempelvis för att det är berikat med mineraler, vitaminer och fibrer. På Livsmedelsdata.se kan du lära dig mer om de näringsämnen som finns i brödet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)239Energi
Energi (kj)1000
Protein (g)6.3Makronutrienter
Fett totalt (g)4.99
Kolhydrater, tillg. (g)40.2
Kalcium (mg)61Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)156
Selen (µg)2.8
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)40
Folat (µg)31.4
Jod (µg)44.3
Kalium (mg)231
Natrium (mg)367
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)33.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)0.56
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)23
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)2.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.61
Sockerarter tot. (g)6.4Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)3.9
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)33Övrigt
Kolesterol (mg)6.8
Vatten (g)43.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen