Bröd

Bröd fullkorn råg fibrer ca 7%

Bröd som är rikt på fullkornsråg och fibrer är ett näringsrikt livsmedel. Det innehåller ca 7% fullkornsråg och är därför ett bra val för att få i sig näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)226Energi
Energi (kj)947
Protein (g)9.3Makronutrienter
Fett totalt (g)2.3
Kolhydrater, tillg. (g)38.3
Kalcium (mg)58Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)165
Selen (µg)2.6
Zink (mg)1.4
Magnesium (mg)53
Folat (µg)40.1
Jod (µg)1
Kalium (mg)261
Natrium (mg)351
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)1.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.22
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)2.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.7
Sockerarter tot. (g)4.9Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)2.7
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)38Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)41.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)5
Fritt socker (g)5

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen