Bröd

Bröd fullkorn råg m. potatis fibrer ca 5%

Bröd med fullkornsråg och potatis fibrer innehåller ca 5% näringsämnen som är viktiga för människans hälsa. Det är en bra källa till fibrer, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som behövs för att upprätthålla en hälsosam livsstil.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)258Energi
Energi (kj)1081
Protein (g)5.7Makronutrienter
Fett totalt (g)1.44
Kolhydrater, tillg. (g)52.4
Kalcium (mg)45Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)125
Selen (µg)0.7
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)36
Folat (µg)44.7
Jod (µg)0
Kalium (mg)250
Natrium (mg)552
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)2.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.44
Sockerarter tot. (g)12.2Sockerarter
Monosackarider (g)9.2
Disackarider (g)2.9
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)17Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)33.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen