Bröd

Bröd fullkorn råg osötat fibrer ca 5%

Bröd gjort av hela rågkorn är rikt på fibrer och lågt sötat. Det har cirka 5% fibrer, vilket gör det till ett bra val för att öka kostens näringsinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)239Energi
Energi (kj)1002
Protein (g)7.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.55
Kolhydrater, tillg. (g)46.1
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)113
Selen (µg)1
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)51
Folat (µg)30.5
Jod (µg)1
Kalium (mg)161
Natrium (mg)341
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.88
Sockerarter tot. (g)4.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)4.2
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)18Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)38.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen