Bröd

Bröd fullkorn råg typ rallarhalvor

Ett livsmedel som tillverkas av fullkornsråg och som är en variant av rallarhalvor. Detta livsmedel har ett högt näringsinnehåll och anses vara ett nyttigt och hälsosamt alternativ.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)246Energi
Energi (kj)1029
Protein (g)5.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.09
Kolhydrater, tillg. (g)46.1
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)195
Selen (µg)0
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)57
Folat (µg)50.7
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)311
Natrium (mg)485
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)2.3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)2.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.1
Sockerarter tot. (g)3.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)1.9
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)49Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)35.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen