Bröd

Bröd fullkorn vete råg fibrer ca 6%

Bröd som är tillverkat av fullkornvete och råg och som innehåller ca 6% fibrer kan vara ett bra tillskott till en hälsosam kost. Dessa bröd är ett utmärkt alternativ för den som söker näringsrika livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)256Energi
Energi (kj)1070
Protein (g)7.4Makronutrienter
Fett totalt (g)4.05
Kolhydrater, tillg. (g)42.6
Kalcium (mg)52Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)124
Selen (µg)1.5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)36
Folat (µg)33.1
Jod (µg)2.3
Kalium (mg)208
Natrium (mg)309
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)3.2
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.13
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.4
Sockerarter tot. (g)11.1Sockerarter
Monosackarider (g)7.2
Disackarider (g)3.9
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)23Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)35.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)7
Fritt socker (g)7

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen