Bröd
Bröd mörkt glutenfritt
Glutenfritt bröd är ett alternativ för personer som är glutenintoleranta eller som helt enkelt föredrar glutenfria livsmedel. Det mörka brödet är gjort med glutenfria ingredienser som vetefiber, rismjöl och majsmjöl och erbjuder en mörkare färg och något tjockare konsistens än andra glutenfria alternativ. Det innehåller även ett brett urval av näringsämnen som är viktiga för en hälsosam kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 269 | Energi |
Energi (kj) | 1127 | |
Protein (g) | 2.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.83 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 46.2 | |
Kalcium (mg) | 38 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.9 | |
Fosfor (mg) | 76 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 41.9 | |
Jod (µg) | 2.3 | |
Kalium (mg) | 131 | |
Natrium (mg) | 421 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 3 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.13 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 1.54 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.6 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 3.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 37.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 4 | |
Fritt socker (g) | 4 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket