Bröd

Bröd mörkt glutenfritt

Glutenfritt bröd är ett alternativ för personer som är glutenintoleranta eller som helt enkelt föredrar glutenfria livsmedel. Det mörka brödet är gjort med glutenfria ingredienser som vetefiber, rismjöl och majsmjöl och erbjuder en mörkare färg och något tjockare konsistens än andra glutenfria alternativ. Det innehåller även ett brett urval av näringsämnen som är viktiga för en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)269Energi
Energi (kj)1127
Protein (g)2.6Makronutrienter
Fett totalt (g)6.83
Kolhydrater, tillg. (g)46.2
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)2.9
Fosfor (mg)76
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)30
Folat (µg)41.9
Jod (µg)2.3
Kalium (mg)131
Natrium (mg)421
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)2
Sockerarter tot. (g)3.9Sockerarter
Monosackarider (g)3.6
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)3.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)37.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen