Bröd

Bröd osötat rågsikt fibrer ca 3.5%

Bröd med rågsikt och fibrer är en utmärkt källa till näringsämnen. Det innehåller ca 3,5 % fibrer vilket är viktigt för att få i sig tillräckligt med viktiga mineraler och andra näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)261Energi
Energi (kj)1091
Protein (g)8.4Makronutrienter
Fett totalt (g)3.15
Kolhydrater, tillg. (g)47.3
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)125
Selen (µg)0.6
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)32
Folat (µg)21.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)145
Natrium (mg)416
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)11.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.11
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)11.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.27
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)3.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.45
Sockerarter tot. (g)2.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)36.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen