Bröd

Bröd surdegsbröd glutenfritt

Glutenfria surdegsbröd är ett alternativ för personer som inte kan eller inte vill äta bröd som innehåller gluten. Dessa bröd är ett bra val för att få i sig näringsämnen som kolhydrater, proteiner, vitaminer, mineraler och fibrer. På Livsmedelsdata.se kan du hitta mer information om näringsämnen i surdegsbröd som är glutenfria.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)192Energi
Energi (kj)806
Protein (g)3.4Makronutrienter
Fett totalt (g)2.49
Kolhydrater, tillg. (g)35.1
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)84
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)35
Folat (µg)27.7
Jod (µg)0
Kalium (mg)138
Natrium (mg)404
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)2.2
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)2.8Sockerarter
Monosackarider (g)2.4
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)50
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen