Bröd
Bröd surdegsbröd glutenfritt
Glutenfria surdegsbröd är ett alternativ för personer som inte kan eller inte vill äta bröd som innehåller gluten. Dessa bröd är ett bra val för att få i sig näringsämnen som kolhydrater, proteiner, vitaminer, mineraler och fibrer. På Livsmedelsdata.se kan du hitta mer information om näringsämnen i surdegsbröd som är glutenfria.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 192 | Energi |
Energi (kj) | 806 | |
Protein (g) | 3.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.49 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 35.1 | |
Kalcium (mg) | 24 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 84 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 35 | |
Folat (µg) | 27.7 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 138 | |
Natrium (mg) | 404 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 2.2 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.4 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 50 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket