Bröd

Bröd vitt fibrer 3.5%

Bröd är ett livsmedel som är gjort av mjöl, vatten, jäst och salt. Det finns flera olika sorters bröd, varav ett är fiberrikt bröd med 3,5% fiber. Detta bröd har ett högt fiberinnehåll som bidrar till en bra fördömning och ett ökat intag av viktiga näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)284Energi
Energi (kj)1189
Protein (g)8Makronutrienter
Fett totalt (g)6.42
Kolhydrater, tillg. (g)46
Kalcium (mg)74Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)90
Selen (µg)0.8
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)23
Folat (µg)41.1
Jod (µg)2.5
Kalium (mg)148
Natrium (mg)288
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)6.1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.2
Sockerarter tot. (g)6Sockerarter
Monosackarider (g)4.9
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)34
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen