Bröd

Bröd vitt glutenfritt

En glutenfri produkt innehållande fullkorn och mald vete som är bakad från olika sorters mjöl. Det är ett nyttigare alternativ för dem som inte tål gluten, eftersom det utesluter vete, råg och korn. Det är gott att använda som bröd för att göra smörgåsar eller bara som en del av frukosten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)238Energi
Energi (kj)994
Protein (g)1.8Makronutrienter
Fett totalt (g)3.62
Kolhydrater, tillg. (g)47.3
Kalcium (mg)45Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)59
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)8
Folat (µg)27.7
Jod (µg)2
Kalium (mg)88
Natrium (mg)396
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)2.2
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)1
Sockerarter tot. (g)3.7Sockerarter
Monosackarider (g)3.6
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)42.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen