Bröd
Bröd vitt glutenfritt
En glutenfri produkt innehållande fullkorn och mald vete som är bakad från olika sorters mjöl. Det är ett nyttigare alternativ för dem som inte tål gluten, eftersom det utesluter vete, råg och korn. Det är gott att använda som bröd för att göra smörgåsar eller bara som en del av frukosten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 238 | Energi |
Energi (kj) | 994 | |
Protein (g) | 1.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.62 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 47.3 | |
Kalcium (mg) | 45 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 59 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 27.7 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 88 | |
Natrium (mg) | 396 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 2.2 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.6 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 42.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 4 | |
Fritt socker (g) | 4 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket