Bröd

Bröd vitt grovt m. nyckelhål typ formfranska

Formfranska är en typ av bröd som är gjort av vetemjöl och som har ett särskilt nyckelhålmönster. Det är ett grovt bröd som är gott att servera till frukost eller till lunch. Det är ett av de mest populära bröden i Sverige.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)260Energi
Energi (kj)1088
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)4.17
Kolhydrater, tillg. (g)43.8
Kalcium (mg)44Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)77
Selen (µg)0
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)18
Folat (µg)40.1
Jod (µg)3.3
Kalium (mg)112
Natrium (mg)405
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)2.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)2.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)4
Sockerarter tot. (g)3.9Sockerarter
Monosackarider (g)1.3
Disackarider (g)2.5
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)20Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)36.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen