Bröd

Bröd vitt mjölk fibrer ca 3% typ Hönökaka

En typ av bröd som är vitt, gjort på mjölk och med ca 3% fibrer är Hönökaka. Det är ett gott och populärt bröd som har många näringsämnen. Genom att ta reda på mer om brödet kan man lära sig mer om de olika näringsämnena som finns i det.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)293Energi
Energi (kj)1228
Protein (g)7.4Makronutrienter
Fett totalt (g)3.11
Kolhydrater, tillg. (g)56.7
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)92
Selen (µg)1
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)16
Folat (µg)27.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)125
Natrium (mg)200
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)48Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)48
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.25
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)3.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.33
Sockerarter tot. (g)8.4Sockerarter
Monosackarider (g)7.5
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)28.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)8
Fritt socker (g)8

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen