Bröd

Bröd vitt mjölk fibrer ca 4% typ tekaka

”Bröd gjort på vitt mjöl innehåller fibrer och har ungefär 4% av andra näringsämnen som till exempel proteiner, mineraler och fett.”

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)285Energi
Energi (kj)1194
Protein (g)8.1Makronutrienter
Fett totalt (g)4.14
Kolhydrater, tillg. (g)51.2
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)104
Selen (µg)1.4
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)20
Folat (µg)32.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)138
Natrium (mg)267
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)32.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0.16
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)32.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.22
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)2.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.75
Sockerarter tot. (g)6Sockerarter
Monosackarider (g)4.2
Disackarider (g)1.8
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0.8
Vatten (g)31.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen