Bröd

Bröd vitt typ croissant fransk giffel

Croissant är en fransk giffel i brödvitt, som är ett populärt läckerbit som ofta serveras med olika fyllningar. På Livsmedelsdata kan du ta reda på mer om näringsämnen som finns i croissanter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)363Energi
Energi (kj)1520
Protein (g)5.1Makronutrienter
Fett totalt (g)21.66
Kolhydrater, tillg. (g)36.5
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)83
Selen (µg)5.5
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)13
Folat (µg)14
Jod (µg)48.4
Kalium (mg)120
Natrium (mg)486
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)192.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.18
Vitamin C (mg)1.1
Vitamin D (µg)1.49
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)182.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)115
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.43
Sockerarter tot. (g)6.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)6.2
Summa mättade fettsyror (g)10.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1
Laurinsyra C12:0 (g)0.6
Myristinsyra C14:0 (g)1.2
Palmitinsyra C16:0 (g)6.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)6.8
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)42.3
Vatten (g)33.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0.4
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen