Bröd

Bröd vitt typ levain

En fransk klassiker som har växt i popularitet är ett surdegsbröd som är gjort på en blandning av vetemjöl och vatten som har jäst länge. Det har en lätt syrlig smak och en unik konsistens som ger ett speciellt bröd, som är ett utmärkt tillskott till måltiden. Dess näringsinnehåll kan variera beroende på tillverkare, men det innehåller ofta höga halter av protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)249Energi
Energi (kj)1043
Protein (g)7.5Makronutrienter
Fett totalt (g)1.45
Kolhydrater, tillg. (g)49.5
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)77
Selen (µg)0
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)18
Folat (µg)9.3
Jod (µg)1.8
Kalium (mg)105
Natrium (mg)525
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)1.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.4
Sockerarter tot. (g)1.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)10Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)37.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen