Bröd

Bröd vitt vete fibrer ca 2.5% typ baguette

Baguette är ett bröd som görs av vitt vete och har ett högt innehåll av fibrer. Fibrerna utgör ca 2,5% av brödet. Det är ett populärt bröd som äts av många.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)270Energi
Energi (kj)1131
Protein (g)8.5Makronutrienter
Fett totalt (g)1.66
Kolhydrater, tillg. (g)53.2
Kalcium (mg)48Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)141
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)40
Folat (µg)31.2
Jod (µg)4.1
Kalium (mg)200
Natrium (mg)415
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.7
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)3.1
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)32.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen