Bröd

Bröd vitt vete ojäst fibrer 3% typ chapati

Chapati är ett traditionellt bröd som huvudsakligen består av vitt vete och ojäst. Det är en av de mest förekommande brödtyperna som är rika på fibrer och har en näringsinnehåll på 3%. På livsmedelsdata.se kan du ta del av näringsämnena i detta specifika bröd.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)257Energi
Energi (kj)1077
Protein (g)5.6Makronutrienter
Fett totalt (g)5.31
Kolhydrater, tillg. (g)44.3
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)92
Selen (µg)4.9
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)24
Folat (µg)15.3
Jod (µg)59.3
Kalium (mg)132
Natrium (mg)460
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1.1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.51
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.46
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)12Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)39.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen