Bröd
Bröd vitt vete ojäst fibrer 3% typ chapati
Chapati är ett traditionellt bröd som huvudsakligen består av vitt vete och ojäst. Det är en av de mest förekommande brödtyperna som är rika på fibrer och har en näringsinnehåll på 3%. På livsmedelsdata.se kan du ta del av näringsämnena i detta specifika bröd.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 257 | Energi |
Energi (kj) | 1077 | |
Protein (g) | 5.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.31 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 44.3 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 92 | |
Selen (µg) | 4.9 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 15.3 | |
Jod (µg) | 59.3 | |
Kalium (mg) | 132 | |
Natrium (mg) | 460 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 1.1 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.51 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.46 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 12 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 39.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket