Bröd

Bröd vitt vete typ scones

Vitt vetebröd är en klassisk bakverk som innehåller vete som huvudingrediens. Det är en typ av scones som kan variera i smak och form. Det är lätt att laga och är en del av den svenska matkulturen. På Livsmedelsdata får du ta del av näringsvärden för vitt vetebröd.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)287Energi
Energi (kj)1200
Protein (g)6.5Makronutrienter
Fett totalt (g)11.13
Kolhydrater, tillg. (g)38.1
Kalcium (mg)220Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)373
Selen (µg)3.2
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)37
Folat (µg)11.4
Jod (µg)44.5
Kalium (mg)202
Natrium (mg)564
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)89.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.13
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)0.89
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)84.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)56
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.27
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.44
Sockerarter tot. (g)2.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)5.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)25Övrigt
Kolesterol (mg)15.7
Vatten (g)37.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen