Bröd

Bröd vitt vete vatten fibrer ca 3.5% typ pitabröd

Vitt vetebröd är en vanlig ingrediens i det svenska köket, och det innehåller en del näringsämnen. Det består av vete, vatten och fibrer, och innehåller cirka 3,5% fibrer. Exempelvis ett typiskt pitabröd är gjort på detta sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)274Energi
Energi (kj)1144
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1.58
Kolhydrater, tillg. (g)53.6
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)112
Selen (µg)1.4
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)37
Folat (µg)17.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)141
Natrium (mg)461
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.74
Sockerarter tot. (g)1.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.7
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)31.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen