Bröd

Deg filodeg kylvara el. frysvara

Deg filodeg är ett livsmedel som används som fyllning i många olika maträtter. Det är vanligtvis gjort av vetemjöl och vatten, och kan spara i kyl- eller frysförvaring för att hålla det fräscht. Det finns flera olika typer av deg filodeg som används för olika ändamål, så att man kan laga olika typer av maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)289Energi
Energi (kj)1209
Protein (g)8Makronutrienter
Fett totalt (g)1.87
Kolhydrater, tillg. (g)57.9
Kalcium (mg)63Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)86
Selen (µg)8.6
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)23
Folat (µg)16.9
Jod (µg)1
Kalium (mg)124
Natrium (mg)253
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)1.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.6
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)2.6
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)28.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen