Bröd
Deg filodeg kylvara el. frysvara
Deg filodeg är ett livsmedel som används som fyllning i många olika maträtter. Det är vanligtvis gjort av vetemjöl och vatten, och kan spara i kyl- eller frysförvaring för att hålla det fräscht. Det finns flera olika typer av deg filodeg som används för olika ändamål, så att man kan laga olika typer av maträtter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 289 | Energi |
Energi (kj) | 1209 | |
Protein (g) | 8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.87 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 57.9 | |
Kalcium (mg) | 63 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 86 | |
Selen (µg) | 8.6 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 16.9 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 124 | |
Natrium (mg) | 253 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 1.7 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1 | |
Tiamin (mg) | 0.14 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 2.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 28.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket