Bröd
Deg smördeg frysvara
Deg smördeg är en typ av färdigblandad deg som finns att köpa färdig i frysdisken. Det är en användbar ingrediens som är lätt att hantera och gör det lätt att laga mat som till exempel pizza, paj, bakverk och bröd. På livsmedelsdata.se får du information om näringsämnen som finns i deg smördeg som frysvara.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 395 | Energi |
Energi (kj) | 1654 | |
Protein (g) | 5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 27.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 31.8 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 3.1 | |
Fosfor (mg) | 59 | |
Selen (µg) | 0.8 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 10.2 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 61 | |
Natrium (mg) | 3 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 310 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.03 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 2.37 | |
Vitamin E (mg) | 2.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 310 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.19 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 1.87 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 7.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 10.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 10.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 4.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 4.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 33.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket