Bröd

Deg smördeg gräddad

Deg som smördeg gräddas är ett vanligt förekommande livsmedel som ofta används som ingrediens till olika bakverk och rätter. Den består av fyra basingredienser: vetemjöl, smör, salt och vatten. Smördegen kan även innehålla andra ingredienser som ägg, bakpulver eller socker. På Livsmedelsdata.se kan du läsa mer om vilka näringsämnen som ingår i de olika degarna.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)430Energi
Energi (kj)1800
Protein (g)5.6Makronutrienter
Fett totalt (g)20.94
Kolhydrater, tillg. (g)53.9
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)74
Selen (µg)7.3
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)12.6
Jod (µg)24.3
Kalium (mg)97
Natrium (mg)290
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)192.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.13
Vitamin C (mg)1.2
Vitamin D (µg)1.27
Vitamin E (mg)2.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)183.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)107
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.44
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.48
Sockerarter tot. (g)17.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)17.8
Summa mättade fettsyror (g)10.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.9
Laurinsyra C12:0 (g)0.5
Myristinsyra C14:0 (g)1.1
Palmitinsyra C16:0 (g)5.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)6.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.2
Vatten (g)16.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)1.1
Tillsatt socker (g)17
Fritt socker (g)17

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen