Bröd

Hårt bröd blodbröd fullkorn

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)366Energi
Energi (kj)1533
Protein (g)17.7Makronutrienter
Fett totalt (g)1.9
Kolhydrater, tillg. (g)65.5
Kalcium (mg)36Mineraler
Järn (mg)51
Fosfor (mg)465
Selen (µg)3
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)16
Folat (µg)14
Jod (µg)5.5
Kalium (mg)240
Natrium (mg)160
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)12Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.86
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.45
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)3.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.55
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)42Övrigt
Kolesterol (mg)30
Vatten (g)7.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen