Bröd

Hårt bröd fullkorn råg fibrer ca 13%

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)353Energi
Energi (kj)1477
Protein (g)9.3Makronutrienter
Fett totalt (g)2.6
Kolhydrater, tillg. (g)65.7
Kalcium (mg)32Mineraler
Järn (mg)2.7
Fosfor (mg)290
Selen (µg)1.6
Zink (mg)2.4
Magnesium (mg)62
Folat (µg)89.2
Jod (µg)12
Kalium (mg)400
Natrium (mg)550
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.22
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)1.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.85
Sockerarter tot. (g)2.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)1.2
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)73Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)6.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen