Bröd

Hårt bröd fullkorn råg kli fibrer ca 15%

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)349Energi
Energi (kj)1461
Protein (g)9.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.5
Kolhydrater, tillg. (g)63.9
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)3.3
Fosfor (mg)330
Selen (µg)1.4
Zink (mg)2.9
Magnesium (mg)75
Folat (µg)67.7
Jod (µg)5
Kalium (mg)455
Natrium (mg)560
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)1.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.68
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)6.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen