Bröd

Hårt bröd tunnbröd fullkorn vete råg korn havre

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)353Energi
Energi (kj)1476
Protein (g)10.1Makronutrienter
Fett totalt (g)3.5
Kolhydrater, tillg. (g)68.9
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)170
Selen (µg)17.6
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)45
Folat (µg)33
Jod (µg)2.9
Kalium (mg)230
Natrium (mg)300
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)1.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)1.8
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)14Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen