Bullar, kakor, tårtor

Arraksboll

En delikatess och populär förrätt med en blandning av socker, vetemjöl, smör, ägg och likör. De är ofta formade som bollar och de innehåller även nötter och kryddor. I slutändan är dessa bollar frysta och sedan inlagda i ett bad med arrack. Resultatet är ett sött och aromatiskt bakverk som är perfekt att njuta av.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)445Energi
Energi (kj)1860
Protein (g)3.2Makronutrienter
Fett totalt (g)21.83
Kolhydrater, tillg. (g)58
Kalcium (mg)28Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)87
Selen (µg)2.6
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)17
Folat (µg)9.2
Jod (µg)3.2
Kalium (mg)123
Natrium (mg)197
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)211.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.09
Vitamin C (mg)0.3
Vitamin D (µg)1.99
Vitamin E (mg)2.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)203.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)99
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.41
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.02
Sockerarter tot. (g)40.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)40.2
Summa mättade fettsyror (g)10.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.8
Laurinsyra C12:0 (g)0.7
Myristinsyra C14:0 (g)1
Palmitinsyra C16:0 (g)6.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)7.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)38.6
Vatten (g)14.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0.6
Tillsatt socker (g)40
Fritt socker (g)40

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen