Bullar, kakor, tårtor

Jitterbugg m. mördeg maräng

Jitterbugg är en sötsak som är gjord av mördegan maräng, som är en blandning av ägg, socker och vanilj. Den är vanligtvis fylld med mandelmassa och är en mycket populär bakverk som serveras till alla typer av högtider och fester. På sidan hittar du information om näringsinnehållet i jitterbugg m. mördeg maräng.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)515Energi
Energi (kj)2154
Protein (g)6.7Makronutrienter
Fett totalt (g)30.48
Kolhydrater, tillg. (g)52.8
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)63
Selen (µg)2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)15
Folat (µg)14.5
Jod (µg)3
Kalium (mg)121
Natrium (mg)274
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)338.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.08
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.68
Vitamin E (mg)3.9
Vitamin K (µg)35.5
Retinol (µg)333
Betakaroten/β-Karoten (µg)60
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.69
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.8
Sockerarter tot. (g)17.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)17.5
Summa mättade fettsyror (g)13.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)2.6
Myristinsyra C14:0 (g)1.2
Palmitinsyra C16:0 (g)8
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)10.9
Summa fleromättade fettsyror (g)3.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.9
Linolensyra C18:3 (g)0.8
Arakidonsyra C20:4 (g)0.8
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)5.9
Vatten (g)7.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)17
Fritt socker (g)17

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen