Bullar, kakor, tårtor
Kex havrekex fullkorn
Kex är en populär livsmedelsprodukt som är gjord av vete eller havre. Fullkorn är en typ av korn som inte har blivit mald eller bearbetat, det är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen som fibrer, vitaminer och mineraler. Havrekex fullkorn är en variant som är gjord av hela havrekorn, vilket gör att den har ett högre näringsinnehåll än vanliga kex.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 470 | Energi |
Energi (kj) | 1966 | |
Protein (g) | 8.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 20.61 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 59.1 | |
Kalcium (mg) | 30 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.9 | |
Fosfor (mg) | 190 | |
Selen (µg) | 2.6 | |
Zink (mg) | 1.2 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 21.9 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 233 | |
Natrium (mg) | 509 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.13 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.19 | |
Vitamin E (mg) | 3.2 | |
Vitamin K (µg) | 14.2 | |
Retinol (µg) | 10.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 11 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 1.67 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 23.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 22.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 8.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 6.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 8.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 8.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 61 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 3.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 24 | |
Fritt socker (g) | 24 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket