Bullar, kakor, tårtor

Kex m. syltfyllning

Kex med syltfyllning är en vanlig bakelse som består av två delar. Den första är en knäckig, lätt söt kex som är smaksatt med kanel. Den andra är en sylt som ofta är bärig och söt, med smaker som hallon, blåbär och björnbär. Kexet och syltfyllningen kan vara färdigförpackade eller hembakade.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)474Energi
Energi (kj)1985
Protein (g)4Makronutrienter
Fett totalt (g)18.94
Kolhydrater, tillg. (g)70.9
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)44
Selen (µg)1.6
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)10.8
Jod (µg)2
Kalium (mg)97
Natrium (mg)242
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)5.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.11
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)3
Vitamin K (µg)15
Retinol (µg)5
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.5
Sockerarter tot. (g)36.5Sockerarter
Monosackarider (g)4.8
Disackarider (g)31.7
Summa mättade fettsyror (g)9.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.1
Laurinsyra C12:0 (g)3.5
Myristinsyra C14:0 (g)1.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.5
Stearinsyra C18:0 (g)1.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)7.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)3.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)36
Fritt socker (g)36

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen