Bullar, kakor, tårtor
Kex m. syltfyllning
Kex med syltfyllning är en vanlig bakelse som består av två delar. Den första är en knäckig, lätt söt kex som är smaksatt med kanel. Den andra är en sylt som ofta är bärig och söt, med smaker som hallon, blåbär och björnbär. Kexet och syltfyllningen kan vara färdigförpackade eller hembakade.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 474 | Energi |
Energi (kj) | 1985 | |
Protein (g) | 4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 18.94 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 70.9 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 44 | |
Selen (µg) | 1.6 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 10.8 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 97 | |
Natrium (mg) | 242 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 5.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.11 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 3 | |
Vitamin K (µg) | 15 | |
Retinol (µg) | 5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.79 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 36.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 4.8 | |
Disackarider (g) | 31.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 3.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 7.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 3.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 36 | |
Fritt socker (g) | 36 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket