Bullar, kakor, tårtor

Maräng

En klassisk efterrätt som ofta förekommer på svenska kalas är en läcker kombination av äggvitor, socker och vanilj. Denna goda rätt består av fluffiga äggvitor som mousserats med socker och vanilj för att skapa ett luftigt och smakrikt bakverk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)395Energi
Energi (kj)1652
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)95.3
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)38
Selen (µg)20
Zink (mg)0
Magnesium (mg)6
Folat (µg)0
Jod (µg)1.3
Kalium (mg)54
Natrium (mg)63
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.42
Sockerarter tot. (g)94Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)94
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)2.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)94
Fritt socker (g)94

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen