Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr

En typ av sötsak som ofta serveras på fikabordet är en socker- och glasyrblandning som ofta kallas för ambrosiakaka. Den är en mjuk och saftig kaka som är perfekt att servera till kaffe eller te.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)378Energi
Energi (kj)1580
Protein (g)3.5Makronutrienter
Fett totalt (g)16.21
Kolhydrater, tillg. (g)53.8
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)108
Selen (µg)5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)7
Folat (µg)17
Jod (µg)5.9
Kalium (mg)71
Natrium (mg)164
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)159.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.18
Vitamin C (mg)4.8
Vitamin D (µg)2.37
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)152.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)84
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.23
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.94
Sockerarter tot. (g)37.8Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)34.8
Summa mättade fettsyror (g)7.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)4.6
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.2
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61.8
Vatten (g)24.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)36
Fritt socker (g)37

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen