Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka chokladkaka

En populär bakverk som innehåller en god chokladsmak. Den har en mjuk konsistens och är vanligtvis fylld med glasyr eller choklad. Utöver detta innehåller den ingredienser som ägg, smör, socker, mjöl och vaniljsocker.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)339Energi
Energi (kj)1420
Protein (g)5.3Makronutrienter
Fett totalt (g)17.22
Kolhydrater, tillg. (g)39.7
Kalcium (mg)110Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)189
Selen (µg)5.2
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)33
Folat (µg)12.8
Jod (µg)8.6
Kalium (mg)255
Natrium (mg)193
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)159Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.29
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)1.26
Vitamin E (mg)2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)151.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)84
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.36
Sockerarter tot. (g)23.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)23.9
Summa mättade fettsyror (g)8.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)4.8
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.5
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61.9
Vatten (g)34
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)22
Fritt socker (g)22

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen