Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka drömtårta chokladrulltårta

Mjuk kaka, drömtårta och chokladrulltårta är tre vanliga svenska bakverk som finns i sortimentet. Varje bakverk har sina egna egenskaper och näringsämnen, vilka kan variera beroende på tillagningsmetod och ingredienser. På denna sida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i de tre bakverken.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)390Energi
Energi (kj)1632
Protein (g)6.1Makronutrienter
Fett totalt (g)16.49
Kolhydrater, tillg. (g)53.2
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)139
Selen (µg)5.4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)19
Folat (µg)16.4
Jod (µg)5
Kalium (mg)175
Natrium (mg)282
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)108Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.12
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.94
Vitamin E (mg)3
Vitamin K (µg)10.9
Retinol (µg)105
Betakaroten/β-Karoten (µg)34
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)0.63
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.1
Sockerarter tot. (g)36.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.1
Disackarider (g)35.3
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)1.7
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)3
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)6.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)41.5
Vatten (g)21.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)36
Fritt socker (g)36

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen