Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka fruktkaka

Mjuk kaka är en saftig och krämig variant av kaka som innehåller en hel del frukt. Mjuk kaka passar bra till ett glas mjölk, eller som en efterrätt. Bakverket är enkelt att tillaga och kan varieras med olika sorter av frukt. Den är gjord av bland annat mjöl, socker, ägg och smör.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)387Energi
Energi (kj)1621
Protein (g)5Makronutrienter
Fett totalt (g)21.18
Kolhydrater, tillg. (g)42.9
Kalcium (mg)68Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)131
Selen (µg)5.7
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)23
Folat (µg)15.2
Jod (µg)16.8
Kalium (mg)291
Natrium (mg)170
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)193.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.23
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)1.23
Vitamin E (mg)4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)180.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)149
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.81
Sockerarter tot. (g)27.2Sockerarter
Monosackarider (g)11.5
Disackarider (g)15.6
Summa mättade fettsyror (g)9.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.8
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)5.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)7.8
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.1
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)80
Vatten (g)25.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)4.2
Tillsatt socker (g)15
Fritt socker (g)15

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen