Bullar, kakor, tårtor

Mjuk kaka sockerkaka fin

Mjuk kaka är en sockerkaka som är mycket populär. Den är vanligtvis gjord med sött smör, socker och vetemjöl som bas. Denna kaka är fylld med smak och är en favorit hos både barn och vuxna. På denna sida kan du hitta information om näringsämnen som finns i mjuk kaka sockerkaka fin.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)398Energi
Energi (kj)1664
Protein (g)4.3Makronutrienter
Fett totalt (g)20.58
Kolhydrater, tillg. (g)48.3
Kalcium (mg)71Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)135
Selen (µg)6.3
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)8
Folat (µg)13
Jod (µg)7.5
Kalium (mg)67
Natrium (mg)206
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)201.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.21
Vitamin C (mg)0.8
Vitamin D (µg)1.33
Vitamin E (mg)2.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)193.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)103
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.13
Sockerarter tot. (g)28.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)28.5
Summa mättade fettsyror (g)10Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.9
Laurinsyra C12:0 (g)0.5
Myristinsyra C14:0 (g)1
Palmitinsyra C16:0 (g)5.8
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)6.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)78.5
Vatten (g)24.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)1.8
Tillsatt socker (g)28
Fritt socker (g)28

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen