Bullar, kakor, tårtor

Pepparkaka glutenfri

Pepparkakor är en populär svensk bakverk som har bakats i många år. För personer med glutenintolerans finns det nu möjlighet att njuta av den traditionella smaken, med en glutenfri variant. Denna variant innehåller de samma ingredienser som vanliga pepparkakor, utan att riskera att få en glutenintolerans.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)460Energi
Energi (kj)1924
Protein (g)1.5Makronutrienter
Fett totalt (g)16.24
Kolhydrater, tillg. (g)75.6
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)35
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)10
Folat (µg)0
Jod (µg)3
Kalium (mg)122
Natrium (mg)464
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)175.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.4
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)4.3
Retinol (µg)173
Betakaroten/β-Karoten (µg)32
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.42
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)28.9Sockerarter
Monosackarider (g)4.9
Disackarider (g)24
Summa mättade fettsyror (g)8.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)1.6
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)5.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)4.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)3.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)29
Fritt socker (g)29

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen