Bullar, kakor, tårtor
Pepparkaka
Pepparkakor är ett vanligt svenskt bakverk som görs av mjöl, socker, vetemjöl, smör och kryddor. De är som regel runda eller fyrkantiga, men kan även formas som många andra bakverk. De är ett populärt tillbehör till jul och andra högtider, men kan även ätas som mellanmål eller till fikat. På Livsmedelsdata.se finns mer information om näringsämnen i pepparkakor.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 453 | Energi |
Energi (kj) | 1896 | |
Protein (g) | 4.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 72.1 | |
Kalcium (mg) | 20 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 70 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 1.6 | |
Kalium (mg) | 150 | |
Natrium (mg) | 640 | |
Salt, NaCl (g) | 1.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 3.9 | |
Vitamin K (µg) | 4.6 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 9 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.97 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 33.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.4 | |
Disackarider (g) | 30.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 3.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 33 | |
Fritt socker (g) | 33 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket