Bullar, kakor, tårtor

Pepparkaka

Pepparkakor är ett vanligt svenskt bakverk som görs av mjöl, socker, vetemjöl, smör och kryddor. De är som regel runda eller fyrkantiga, men kan även formas som många andra bakverk. De är ett populärt tillbehör till jul och andra högtider, men kan även ätas som mellanmål eller till fikat. På Livsmedelsdata.se finns mer information om näringsämnen i pepparkakor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)453Energi
Energi (kj)1896
Protein (g)4.9Makronutrienter
Fett totalt (g)15.4
Kolhydrater, tillg. (g)72.1
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)70
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)17
Folat (µg)5
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)150
Natrium (mg)640
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)0.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)3.9
Vitamin K (µg)4.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.97
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.8
Sockerarter tot. (g)33.1Sockerarter
Monosackarider (g)2.4
Disackarider (g)30.7
Summa mättade fettsyror (g)5.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)4.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)6.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)3.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)33
Fritt socker (g)33

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen