Bullar, kakor, tårtor

Petit-choux u. fyllning

Petit-choux är en fransk bakverk som är små, luftiga och krispiga. De fylls ofta med en mjuk och lätt fyllning som är smaksatt med vanilj eller choklad. Petit-choux kan serveras som förrätt, tilltugg och dessert.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)201Energi
Energi (kj)843
Protein (g)5.9Makronutrienter
Fett totalt (g)11.68
Kolhydrater, tillg. (g)17.9
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)84
Selen (µg)9.4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)9
Folat (µg)21.7
Jod (µg)14
Kalium (mg)81
Natrium (mg)99
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)145.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.43
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)0.94
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)141.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)47
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.21
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.52
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)5.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)3.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)115.7
Vatten (g)63
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)3.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen