Bullar, kakor, tårtor

Potatisbakelse m. vaniljkräm smörkräm marsipan

En bakelse som består av en blandning av potatis, vaniljkräm och smörkräm samt ett yttre lagret av marsipan. Detta är en populär variant som ofta serveras som en efterrätt eller som förrätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)405Energi
Energi (kj)1693
Protein (g)4.8Makronutrienter
Fett totalt (g)16.82
Kolhydrater, tillg. (g)56.8
Kalcium (mg)52Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)120
Selen (µg)2.6
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)32
Folat (µg)16.3
Jod (µg)9
Kalium (mg)145
Natrium (mg)112
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)73Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.18
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)3.1
Vitamin K (µg)6.9
Retinol (µg)59.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)159
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)0.53
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.7
Sockerarter tot. (g)46.1Sockerarter
Monosackarider (g)3.6
Disackarider (g)42.5
Summa mättade fettsyror (g)6.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.8
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)6.9
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)39.4
Vatten (g)17.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)44
Fritt socker (g)44

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen