Bullar, kakor, tårtor

Skorpor vete

Skorpor gjorda av vete är ett populärt bakverk som är vanligt i många kulturer. Det är gjort av mjöl, salt och smör som blandats till en smet som sedan gräddas. Vete är ett av de vanligaste ingredienserna som används för att baka skorpor. På livsmedelsdatas hemsida kan man läsa om vilka näringsämnen som finns i produkten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)419Energi
Energi (kj)1752
Protein (g)10.3Makronutrienter
Fett totalt (g)9.23
Kolhydrater, tillg. (g)70.7
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)118
Selen (µg)4.5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)29
Folat (µg)48.2
Jod (µg)3
Kalium (mg)204
Natrium (mg)284
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)28.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)0.18
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.21
Vitamin E (mg)1.8
Vitamin K (µg)37.8
Retinol (µg)28.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)3.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.4
Sockerarter tot. (g)9.8Sockerarter
Monosackarider (g)7.2
Disackarider (g)2.6
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)4.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)10
Fritt socker (g)10

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen