Bullar, kakor, tårtor

Sött vetebröd saffransbröd

Söta bullar är en klassisk del av det svenska bakverket. En populär variant är saffransbröd, gjort på vete och smaksatt med saffran. Det är ett nyttigare alternativ än vissa andra bakverk och är tillverkat helt utan tillsatser. På livsmedelsdata.se kan du lära dig mer om näringsämnen som finns i söta bullar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)317Energi
Energi (kj)1328
Protein (g)7.4Makronutrienter
Fett totalt (g)8.03
Kolhydrater, tillg. (g)51.5
Kalcium (mg)39Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)87
Selen (µg)2.3
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)22
Folat (µg)38.6
Jod (µg)5.8
Kalium (mg)149
Natrium (mg)186
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)11.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)4.7
Retinol (µg)11
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.89
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.16
Sockerarter tot. (g)14.1Sockerarter
Monosackarider (g)12.4
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)5.4
Vatten (g)28.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)13
Fritt socker (g)13

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen