Bullar, kakor, tårtor
Sött vetebröd saffransbröd
Söta bullar är en klassisk del av det svenska bakverket. En populär variant är saffransbröd, gjort på vete och smaksatt med saffran. Det är ett nyttigare alternativ än vissa andra bakverk och är tillverkat helt utan tillsatser. På livsmedelsdata.se kan du lära dig mer om näringsämnen som finns i söta bullar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 317 | Energi |
Energi (kj) | 1328 | |
Protein (g) | 7.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.03 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 51.5 | |
Kalcium (mg) | 39 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 87 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 38.6 | |
Jod (µg) | 5.8 | |
Kalium (mg) | 149 | |
Natrium (mg) | 186 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0.6 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 4.7 | |
Retinol (µg) | 11 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.16 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 0.89 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.16 | |
Sockerarter tot. (g) | 14.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 12.4 | |
Disackarider (g) | 1.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 5.4 | |
Vatten (g) | 28.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 13 | |
Fritt socker (g) | 13 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket