Bullar, kakor, tårtor

Sött vetebröd slätt

Sött vetebröd är ett slags bakverk som är ett populärt förrätt i svensk matlagning. Det är gjort av vetemjöl och är sött smaksatt. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnena som finns i detta livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)329Energi
Energi (kj)1377
Protein (g)8.7Makronutrienter
Fett totalt (g)9.5
Kolhydrater, tillg. (g)50.3
Kalcium (mg)110Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)94
Selen (µg)1
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)22
Folat (µg)30
Jod (µg)5
Kalium (mg)154
Natrium (mg)230
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)47.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.74
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)47
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)2.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.05
Sockerarter tot. (g)14.6Sockerarter
Monosackarider (g)10.5
Disackarider (g)4.1
Summa mättade fettsyror (g)4.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)20
Vatten (g)27.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)11
Fritt socker (g)11

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen